Izgradnja klinike u Bad Homburgu

Izgradnja klinike u Bad Homburgu

Kod izgradnje Hochtaunus-Kliniken GmbH u Bad Homburgu odlučeno je da će se koristiti kvalitetna rješenja za pričvršćivanje od MÜPRO-a.

2013. godine izgrađena je velika klinika za akutne slučajeve s najmodernijom opremom. Kao „zgrada posebne namjene i vrste“, izgradnja bolnice podliježe vrlo visokim zahtjevima na području zaštite od buke i protupožarne zaštite.

Odabrani MÜPRO građevinski proizvodi doprinose tome da se traženi sigurnosni standardi, glede zaštite od buke DIN 4109 te protupožarnih pričvršćenja u evakuacijskim putevima i putevima za spašavanje sukladno zakonskim preduvjetima za preventivnu građevinsku protupožarnu zaštitu,  provode i pridržavaju na najbolji mogući način.

Kod izgradnje klinike koristila su se sljedeća MÜPRO sistemska rješenja za grijanje, hlađenje, sanitarije i ventilaciju:


Obujmice za cijevi OPTIMAL Junior

  • Zahvaljujući brzom sigurnosnom zatvaraču obujmica je izrazito prikladna za brzu montažu jednom rukom. Istovremeno, visoko elastični umetak doprinosi smanjenu razine buke u mediju za 18 dB(A).
Obujmice za rashladne vodove Iso tip H
  • Obujmica služi za pričvršćivanje rashladne tehnike ili vodova za hladnu vodu uz termičku izolaciju, a dostupna je i u izvedbi za velika opterećenja - optimalno izbjegavanje temperaturnih mostova.
Obujmice za ventilacijske vodove s umetkom za zvučnu izolaciju DÄMMGULAST
  • Montažne vodilice s DÄMMGULAST odbojnikom ili DÄMMGULAST profilom vodilica pružaju izrazito učinkovit prekid prijenosa buke kroz građevinsko tijelo.
StaboFix sustav vodilica
  • Praktičan, izrazito plitak StaboFix sustav vodilica prikladan je za pregradne zidove, koji su dodatno obloženi Rigips pločama.
Crijevo za pod bez dioksina MypoTHERM kompakt
  • Crijevo služi za izolaciju cjevovoda u estrihu. Uz vrlo dobro prigušivanje širenja buke kroz građevinsko tijelo MypoTHERM je vrlo otporan na difuziju vode.

Ugrađeni su brojni materijali poput montažnih dijelova i tipli, navojnih šipki, čvrstih točki točke, čeličnih tipli ili sidrenih vijaka za velika opterećenja.


Odgovarajuće proizvode za Vaš idući projekt pronaći ćete u MÜPRO e-trgovini.

Za sva pitanja vezana uz rješenja za pričvršćivanje i usluge obratite se MÜPRO službi za korisnike.