Novogradnja skladišta za umjetnička djela s maksimalnim osiguranjem

Novogradnja skladišta za umjetnička djela s maksimalnim osiguranjem

Izravno u nastavku na zračnu luku Velikog Vojvodstva Luksemburg, 2014. godine izgrađen je Luxemburg Freeport, logistički objekt, koji još nije našao sebi ravnog u Europskoj uniji.

Na četiri kata, s ukupno 21.000 kvadratnih metara skladište se umjetnička djela i drugi dragocjeni objekti u prostorijama s regulacijom temperature i vlage

Prilikom izgradnje ovog objekta s posebnom vrijednosti postavljani su vrlo visoki zahtjevi glede zaštite od buke i protupožarne zaštite.

Kako bi se ispunili ti zahtjevi, ugrađeno je 167 proizvoda ispitane namjene iz 36 skupina proizvoda od MÜPRO-a.


Posebni zahtjevi

  • Pričvrsni elementi za cjevovode trebaju biti zaštićeni od buke, požara i korozije
  • Elementi za zvučnu izolaciju i protupožarnu zaštitu morali su posjedovati dokaze o ispunjavanju povećanih zahtjeva, obzirom da su zahtjevi prelazili DIN normu.

Uspješna realizacija

  • MÜPRO tehničari iz Luksemburga su pomoću vlastitog CAD programa izradili funkcionalna rješenja za pričvršćivanje na 2D.
  • MÜPRO set proizvoda iz modularnog programa za pričvršćivanje s provedenim ispitivanjem protupožarne zaštite, zaštite od buke i antikorozivne zaštite poput npr. 40/60 MPC vodilica, koje se mogu brzo montirati pomoću nosača, bez bušenja i zavarivanja.
  • Fleksibilnom kombinacijom obujmica za cijevi, kliznih vodilica ili čvrstih točki stvorena je stabilna nosiva konstrukcija idealno prilagođena građevinskoj situaciji na mjestu ugradnje.
  • Opremanje pričvrsnih elemenata s jako elastičnim umetkom za zaštitu od buke DÄMMGULAST žute boje.
  • Korištenje PHONOLYT čvrstih točki za prekid prijenosa buke, čija je svrha redukcija dozvoljenih graničnih vrijednosti definiranih u DIN normi 4109 za barem 5 dB(A).
  • Osiguravanje evakuacijskih puteva u slučaju požara izračunavanjem apsolutne nosivosti nosive konstrukcije pri požarnom opterećenju sukladno klasificiranim zahtjevima F30 i F90 te procjeni očekivanog izobličenja instalacije. 
 

Odgovarajuće proizvode za Vaš idući projekt pronaći ćete u MÜPRO e-trgovini.

Za sva pitanja vezana uz rješenja za pričvršćivanje i usluge obratite se MÜPRO službi za korisnike.