Zaštita od buke - pravilna primjena tehnike pričvršćivanja

Zaštita od buke - pravilna primjena tehnike pričvršćivanja

Svaki dan izloženi smo brojnim izvorima buke, a opterećenje visokim vrijednostima decibela često je veliko.

Opterećenje bukom jedna je od kritičnih točki kod stanogradnje: ako živite u stanu koji ispunjava tek minimalne zahtjeve glede zaštite od buke, neželjeno sudjelujete u svakodnevici vaših susjeda - čujete tv prijemnik i vodu koja prilikom tuširanja prolazi cijevima.

 
O redukciji emisije buke korištenjem odgovarajućih tehnologija za pričvršćivanje, poput PHONOLYT prigušivača zvuka od MÜPRO-a, treba voditi računa već kod planiranja.

Kod stanogradnje posebna pažnja posvećuje se redukciji prijenosa zvuka kroz građevinska tijela. Načelno su za tu svrhu optimalni sustavi za pričvršćivanje kod kojih se između građevinskog tijela i građevinskog elementa nalazi izolacija koja sprečava nastanak buke.

Tako npr. MÜPRO obujmica za cijev s vijkom i DÄMMGULAST umetkom postiže vrlo dobre karakteristike prigušavanja buke prilikom ovješavanja cijevi.

Film: PHONOLYT program

Film: PHONOLYT program

Sustavni elementi MÜPRO PHONOLYT programa idealni su za različite primjene na području prigušivanja buke. U filmu MÜPRO objašnjava princip djelovanja PHONOLYT prigušivača buke i prikazuje primjere primjene.